Спортният директор на ЦСКА-София говори пред медиите след мача с Черно

...
Спортният директор на ЦСКА-София говори пред медиите след мача с Черно
Коментари Харесай

Спортният директор на ЦСКА: В последно време има прекалено много съдийски грешки

Спортният шеф на ЦСКА-София приказва пред медиите след мача с Черно море (Варна) от 34-ия кръг на Първа лига, който приключи с триумф на гостите с 1:0. Филипов регистрира спада в играта, защото от 2-о място отборът е отишъл на позиция да играе бараж.

Но също по този начин акцентира, че вижда струпване на съдийски неточности в ущърб на " аления тим ". Най-сериозните му искания през днешния ден към работата на интернационалния арбитър Георги Кабаков е неотсъдена дузпа против Тобиас Хайнц, предава Българска телеграфна агенция.

" Просто неприятно се разви мача за нас. Първото полувреме беше по-равностойно. През второто след една неточност получихме червен картон и мачът напълно се обърка. А и в обстановката с аления картон допуснахме и гол, което към този момент направи мача доста сложен за превръщане. Пак споделям – ние си знаем нашите проблеми в тима. Мисля, че футболистите дават максимума от себе си във всеки един мач, само че не се получава в последните мачове да спечелим. Ето от 2-о място отидохме към този момент да играем бараж. Но това е футболът ".

" Друго, което желая да кажа е, че ние първо гледаме нашата си игра, както и ние какво вършим на терена. Но напоследък прекомерно доста съдийски неточности има и непрекъснато са в наш ущърб. Пак споделям – концентрираме се върху нашата игра, върху нашето държание на терена, не приказваме за съдийството. Но съгласно мен, през днешния ден имаше една чиста дузпа в наша изгода през първото полувреме, недадена. През второто се даде дузпа, която се анулира след някаква по този начин малко противоречиво нарисувана засада. Така че тези неточности натежават в един дерби мач, в който два равностойни тима играят ".

" Аз персонално за съдийство в никакъв случай не съм приказвал. Ние първо гледаме нашата игра и това какво вършим ние на терена. Както виждате нашите футболисти съвсем не репликират съдиите, тъй като имат санкции. Ние сме единствения тим, който не разяснява и не се  оплаква от съдиите. Но отново споделям – става едно струпване на неточности, което към този момент натежава, в действителност. За мене през първото полувреме – отново я гледах обстановката, има 100-процентова дузпа против Хайнц ".

На въпрос дали в ЦСКА имат желан противник за баража за място в Лигата на Конференциите – като разновидностите са ЦСКА 1948 и Арда (Кърджали), Филипов сподели: " За желания не можем да приказваме. Който и да е противникът, би трябвало да победим. Мисля, че сме по-добър тим от противниците от долната група в таблицата, само че въпреки всичко това е един мач, в който всичко може да се случи. Но нашето предпочитание е да спечелим и да се класираме за Европа. Ще създадем всичко допустимо ".

" В края на предходната година ние загубихме шампионата и не станахме първенци единствено поради една точка разлика с Лудогорец. Въобще не сме очаквали, че тази година по този начин ще се развие шампионата и тимът ще бъде на това равнище, на което е сега. Но отново споделям – работим и се надявам да надграждаме съществено, с цел да може ЦСКА да има различен образ ".

След смяната на собствеността евентуално ще има много нови неща, а дали едни от тях са новия управнически модел и нова селекция? Филипов чака развиване в тази посока: " Със сигурност ще има доста нови неща. Моделът на ръководството ще бъде различен, методът, по който ще се работи, ще бъде различен. Разбира се, има доста напускащи футболисти, други ще дойдат. Но безусловно обикновено в един футболен клуб да има промени и това е в реда на нещата. Много промени ще има, само че би трябвало да се създадат последователно, с цел да има резултат от тях. Не би трябвало да се взимат прибързани решения ".

Попитан дали ще има нов треньор или Стамен Белчев, който сега води тима, ще остане на поста, той сподели: " Това ще ви го кажем в края на сезона. В момента Стамен Белчев е треньор на тима. Ние като управление сме компактно зад треньора и Стамен Белчев е този човек ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР